Ierse & Schotse muziek

Eén van de stijlen waar Folkus zich in heeft gespecialiseerd is de muziek afkomstig uit Ierland en Schotland. De instrumenten die ze hiervoor kunnen inzetten zijn: dwarsfluit, accordeon, gitaar, whistles, concertina en bodhrán. Rozanne en Erik bezoeken regelmatig Irish Pubs waar Ierse folksessies worden gehouden. Dit zijn niet alleen goede oefeningen, maar ook nog eens superleuk om te doen, want je ontmoet steeds weer nieuwe mensen en je leert van elkaar.

De muziek die ze in deze folkstijl maken, bestaat uit bekendere en minder bekende Ierse liedjes en een grote variatie aan Ierse en Schotse danstunes gespeeld op verschillende instrumenten. Met name de concertina is een instrument dat je niet alle dagen ziet en vooral dit model is zeer speciaal. Gebouwd en ontwikkeld door de Duitse bouwer Jürgen Suttner in samenwerking met concertinaspeler Tim Collins.

Deze muziekstijl speelt het duo geheel uit het hoofd. Dit maakt ze ook flexibel bij optredens. Zo kunnen ze zichzelf ook makkelijk verplaatsen, of zelfs rondlopend spelen. Ze spelen zowel akoestisch als versterkt en beschikken zelf over verschillende geluidsinstallaties, waaronder eentje op accu, waardoor er ook op plekken zonder stroom versterkt kan worden opgetreden. Deze installatie is ook makkelijk te verplaatsen.